foto-02.jpg

Coronamaatregelen erediensten

In verband met de nieuwe maatregelen die door de overheid zijn afgekondigd hanteren we m.i. van dankdag een aantal coronamaatregelen.

Per dienst worden er 4 wijken uitgenodigd. Gemeentenleden ontvangen een uitnodiging per mail. De aanmeldingen worden woensdagavond vanaf 19.00 uur verzonden. U kunt zich aanmelden tot vrijdagavond 19.00 uur.

Vanaf vrijdagavond 19.00 uur staat er, voor alle wijken en gasten, een vrije inschrijving open voor zover er dan nog plaatsen zijn. U kunt zich daarvoor aanmelden tot uiterlijk: zaterdag 24.00 uur via https://mijn.pniel.nl/reservering

We hanteren de volgende maatregelen:

  1. Wilt u bij het binnenkomen van de hal en het lopen in het kerkgebouw een mondkapje te gebruiken? Zodra u uw plaats hebt ingenomen, kunt u deze weer af doen.
  2. We passen de “anderhalve meter “toe. De toezichthouders zullen u weer een plaats aanwijzen. We proberen ook nu al zo veel mogelijk anderhalve meter afstand te houden. Er zal dus telkens weer een bank leeg blijven.

Wellicht vraagt u zich af waarom we de ‘anderhalve meter’-regel hanteren.  Dat is omdat deze regel op 2 november door de regering dringend is geadviseerd. We hebben hiervoor ook gekozen, omdat we bij de ingang van het kerkgebouw niet willen vragen naar een QR-code. Wel menen we dat ook onze gemeente haar verantwoordelijkheid moet nemen, nu landelijk de maatregelen worden aangescherpt. Om de kans op besmetting te verkleinen, kiezen we daarom voor het instrument van de ‘anderhalve meter’. 

Verder gelden nog de volgende afspraken:

  1. Blijf bij verkoudheid en verkoudheidsverschijnselen thuis.
  2. Bij binnenkomst uw handen blijven ontsmetten en uw jas meenemen de kerkzaal in.
  3. Bij het verlaten van de kerk gaan we dit rij voor rij doen. Alle zijdeuren worden ook tijdens de slotzang geopend. Wilt u dan van alle zijdeuren gebruik maken. 
  4. De kerkgangers op de galerij ontvangen een signaal wanneer zij de kerk mogen verlaten.
  5. Helaas kunnen we de hal nog niet gebruiken voor onderlinge gesprekken. Op het kerkplein mag het natuurlijk wel.
  6. Maximaal 210 bezoekers.
  7. Meldt u bij de 1,5 meter-commissie  wanneer u achteraf besmet in de kerkzaal hebt gezeten

Uiteraard is het teleurstellend dat deze maatregelen weer genomen moeten worden. Maar we kunnen en mogen niet anders handelen. We bidden vurig of de Heere onze God de genomen maatregelen wil zegenen en zien uit naar het moment dat ze niet meer nodig zijn.

Pniëlkerk

Veenendaal

Lid van de CGK

Christelijke Gereformeerde Kerken

De Pniëlkerk maakt deel uit van de Christelijke Gereformeerde Kerken


Webdesign: Webteur